Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Alles plat: Bouwsel gebouw KPS met de grond gelijk gemaakt

Starnieuws – Alles plat: Bouwsel gebouw KPS met de grond gelijk gemaakt

Alles plat: Bouwsel gebouw KPS met de grond gelijk gemaakt

Afbeelding: Starnieuws – 13 Nov, 04:47
Bericht: Alles plat: Bouwsel gebouw KPS met de grond gelijk gemaakt
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 13 Nov, 04:47

Het veelbesproken, onafgebouwde hoofdbureau van de politie is nu volledig gesloopt, en de sloopoperatie is succesvol afgerond. De sloop van het bouwsel aan de Gemenelandsweg in Suriname heeft de staat US $178.000 gekost, wat neerkomt op ruim SRD 7.000.000. Het laatste restant van het gebouw is met de grond gelijk gemaakt, en de volgende fase omvat het slopen van de vloer en het fundament.

De kosten van de sloopoperatie zijn niet gering, maar volgens informatie van Starnieuws zullen delen van het gesloopte materiaal hergebruikt worden bij andere overheidsprojecten. Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken deelde mee dat een deel van het sloopmateriaal gratis geleverd moest worden aan zijn ministerie als voorwaarde voor de gunning. Zes bedrijven waren geïnteresseerd in het sloopproject, maar uiteindelijk is Koole Contractors als de laagste inschrijver geselecteerd voor de uitvoering van de sloopwerkzaamheden.

Opmerkelijk is dat de betonnen platen en ijzer die op het terrein van het voormalige politiebureau liggen, een tweede leven zullen krijgen bij andere projecten. Minister Nurmohamed verklaarde dat de betonnen platen met name zullen worden ingezet bij de constructie van steigers en bruggen. Hij heeft reeds aanvragen ontvangen voor kleine bruggen van 4 meter lang, die momenteel nog worden overgestoken via vervallen houten loopbruggen. Het gebruik van betonnen liggers zorgt voor duurzamere en langdurige oplossingen, aangezien ze een levensduur hebben die vele malen langer is dan houten constructies.

Terwijl de sloopwerkzaamheden zijn afgerond, is het ontwerp voor het nieuwe politiebureau in de afrondende fase beland. Minister Nurmohamed geeft aan dat de architect bezig is met de laatste details en dat een presentatie binnenkort zal plaatsvinden. Na overeenstemming tussen alle betrokken partijen zal het project over vier weken openbaar worden aanbesteed. De gunning kan dan mogelijk nog in december plaatsvinden, met de mogelijke legging van de eerste steen aan het einde van januari.

Belangrijk om te benadrukken is dat het project volledig door de staat wordt gefinancierd. Er is US $7 miljoen gereserveerd voor de bouw van het nieuwe politiebureau. Hoewel oorspronkelijk het idee was om dit bedrag uit ontwikkelingshulp te halen, heeft men besloten om hetzelfde bedrag te reserveren zonder externe financiering. Minister Nurmohamed benadrukt dat dit betekent dat het nieuwe gebouw met dit budget moet worden opgezet, met de mogelijkheid om later uit te breiden als de behoefte daaraan ontstaat. De afspraak is duidelijk: voor nu wordt er niet afgeweken van het gereserveerde budget, zelfs als er financiële ruimte is voor een duurder gebouw.


Posted

in

by

Tags: