Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Adhin onthaald in Ocer: Tijger Wanica is niet uitgeschakeld

Starnieuws – Adhin onthaald in Ocer: Tijger Wanica is niet uitgeschakeld

Adhin onthaald in Ocer: Tijger Wanica is niet uitgeschakeld

Afbeelding: Starnieuws – 03 Nov, 04:54
Bericht: Adhin onthaald in Ocer: Tijger Wanica is niet uitgeschakeld
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 03 Nov, 04:54

De voormalige vicepresident en tevens ondervoorzitter van de NDP, Ashwin Adhin, is verwelkomd in het politieke bolwerk van de partij, bekend als Ocer. De NDP toont haar tevredenheid over de zuivering van de naam van Adhin na een tumultueuze periode waarin hij werd geconfronteerd met beschuldigingen en een rechtszaak. Deze recente ontwikkelingen hebben geleid tot vrijspraak voor Adhin, en dat heeft opmerkelijke reacties teweeggebracht binnen de politieke kringen van de NDP.

De tijger van Wanica, zoals Adhin vaak wordt genoemd, is niet verslagen, ondanks het politieke proces dat tegen hem was aangespannen. Vrouwe Justitia heeft op het juiste moment een rechtvaardige beslissing genomen, en nu is het tijd voor Ashwin Adhin om met hernieuwde energie aan zijn politieke werk te beginnen. In Ocer zijn er geluiden van vastberadenheid en een gevoel van versterking. Ashwin Adhin zelf deelt zijn gevoelens en zegt: “Dit geeft mij alleen maar kracht en meer momentum.”

De zaak tegen Ashwin Adhin dateert uit 2020, kort na de machtsverschuiving in Suriname. Hij werd geconfronteerd met beschuldigingen van vernieling van apparatuur, diefstal en frauduleuze handelingen op zijn voormalige werkplek, het Kabinet van de Vicepresident. In november van dat jaar werd hij als verdachte aangemerkt en onmiddellijk in voorlopige hechtenis genomen, waar hij iets meer dan een week in het cellenhuis van Richelieu in Commewijne doorbracht. Pas in december 2020 stelde de Nationale Assemblee Ashhin formeel in staat van beschuldiging. In maart 2021 werden twee medeverdachten veroordeeld tot gevangenisstraffen, maar ze werden vrijgelaten vanwege de tijd die ze in voorarrest hadden doorgebracht.

De aanklachten tegen Ashwin Adhin omvatten vijf aanklachten, waaronder valsheid in geschrifte, uitlokking tot vervalsing, verduistering en vernieling. In alle gevallen heeft de rechter duidelijk gemaakt dat deze aanklachten geen stand hielden, en daarom heeft hij Ashwin Adhin integraal vrijgesproken. Adhin heeft zijn dankbaarheid uitgesproken naar de rechters voor het handhaven van de integriteit van de rechterlijke macht.

De uitspraak van de rechter heeft geleid tot een hernieuwde steun voor Ashwin Adhin, en hij werd in Ocer opgewacht door partijtoppers en collega-assembleeleden. Deze vrijspraak wordt beschouwd als een overwinning, ondanks het politieke proces waarmee het gepaard ging. Er is een hernieuwde vastberadenheid om het politieke werk met nieuwe energie voort te zetten, want er is geen tijd te verliezen.

Rabin Parmessar, de fractieleider van de NDP, benadrukt dat de inspanningen en het onrecht dat Adhin heeft moeten doorstaan niet zullen worden vergeten. De partij is vastbesloten om met hernieuwde energie door te gaan met haar politieke agenda. Ashwin Adhin wordt verwelkomd als de tijger van Suriname, die nu niet alleen Wanica, maar heel Suriname zal aandoen.

Adhins echtgenote, Gracella, uit haar vreugde over de uitspraak, en ze merkt op dat na drie jaar van onzekerheid en beschadiging van hun reputatie, de zaak nu eindelijk is afgesloten. Het echtpaar heeft moeilijke jaren achter de rug, maar de steun van elkaar en van de partij is onmisbaar geweest. Ashwin Adhin benadrukt het belang van integriteit in de politiek en zijn strijd om zijn reputatie te beschermen.

De vrijspraak is een opluchting voor Ashwin Adhin, en hij waardeert de steun en solidariteit die hij heeft ontvangen van de partij en zijn supporters. Hij benadrukt dat de politiek op een hoger niveau moet worden gevoerd, en dat dit alleen maar ten goede zal komen aan de komende generaties.

De recente gebeurtenissen in Suriname, met de vrijspraak van Ashwin Adhin, illustreren het belang van een onafhankelijke rechterlijke macht en het handhaven van de rechtsstaat. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om verdere stappen te ondernemen om de rechtsonzekerheid weg te nemen en te leren van de rechterlijke uitspraak.

Al met al is de vrijspraak van Ashwin Adhin een keerpunt in zijn politieke carrière, en het benadrukt het belang van gerechtigheid en integriteit in de politiek. Het is een moment van opluchting en hernieuwde vastberadenheid om door te gaan met het dienen van het Surinaamse volk.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: