Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – Acapulco geteisterd door plunderingen na orkaan Otis

Starnieuws – Acapulco geteisterd door plunderingen na orkaan Otis

Acapulco geteisterd door plunderingen na orkaan Otis

Afbeelding: Starnieuws – 29 Oct, 02:56
Bericht: Acapulco geteisterd door plunderingen na orkaan Otis
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 29 Oct, 02:56

Titel: Verwoestende Orkaan Otis treft Acapulco: Chaos en plunderingen

Acapulco, de iconische badplaats aan de Mexicaanse kust, is getroffen door de verwoestende orkaan Otis, die enorme schade heeft aangericht en plunderingen heeft veroorzaakt. De ravage die deze recordbrekende storm heeft achtergelaten, wordt geschat op miljarden dollars, en de gevolgen voor de stad en haar inwoners zijn desastreus. Het nieuwsbericht is afkomstig van Starnieuws.

Orkaan Otis raasde met ongekende kracht over Acapulco, met windsnelheden van 266 kilometer per uur. De storm veroorzaakte overstromingen in de stad, scheurde daken van huizen, winkels en hotels, en zette voertuigen onder water. Bovendien werden de communicatie- en transportverbindingen ernstig verstoord. Volgens de Mexicaanse regering heeft de orkaan tot nu toe 39 mensen het leven gekost, terwijl duizenden inwoners nu worstelen om toegang te krijgen tot voedsel en water.

De kosten van de verwoestingen veroorzaakt door deze categorie 5-storm worden geschat op miljarden dollars. Als reactie op de crisis werden meer dan 8.000 troepen ingezet om te helpen bij het herstel van de zwaar getroffen stad.

De situatie in Acapulco na de doortocht van Orkaan Otis was ronduit chaotisch. Inwoners getuigden van plunderingen, waarbij de schappen van winkels werden leeggehaald. De bevolking, geconfronteerd met een noodsituatie, nam goederen zoals voedsel, water en toiletpapier uit de winkels om te overleven. President Lopez Obrador deed een oproep aan de bewoners om geen misbruik te maken van de situatie, maar elders in de stad was de schade al aangericht.

De situatie was verre van rooskleurig, en inwoners klaagden dat de hulp ontoereikend was. Velen meldden dat winkels gesloten of vernietigd waren, en geldautomaten buiten werking waren, waardoor mensen zonder contant geld kwamen te zitten.

De regering heeft tot op heden beperkte informatie verstrekt over doden en gewonden, waarbij alleen werd gemeld dat vier mensen vermist werden. Er bestaat bezorgdheid onder functionarissen dat het dodental verder zal oplopen naarmate meer informatie beschikbaar komt.

Een zorgwekkend element is het vooruitzicht van nog meer zware regenval, aangezien een ander weerfront zich naar verwachting de komende dagen zal versterken en richting het zuiden van Mexico zal bewegen. Dit kan verdere schade veroorzaken en de herstelinspanningen bemoeilijken.

Orkaan Otis wordt beschouwd als de krachtigste storm ooit die de Pacifische kust van Mexico heeft getroffen, en de snelheid waarmee hij aan kracht won, verraste zelfs meteorologen. President Lopez Obrador benadrukte echter dat ze geluk hadden gehad, ondanks de enorme schade. Hij prees de “schepper” voor het beschermen van het leven van de inwoners, zelfs temidden van de razernij van de orkaan.

De financiële kosten van de schade zijn nog niet precies vastgesteld, maar deskundigen schatten dat deze in de buurt van de 15 miljard dollar zou kunnen komen. Lopez Obrador deed een beroep op verzekeringsmaatschappijen om de uitbetalingen te versnellen.

Internationale solidariteit met Mexico was snel zichtbaar, met steunbetuigingen van regeringen en zelfs paus Franciscus. De Amerikaanse president Joe Biden beloofde volledige steun aan de Mexicaanse regering en de veiligheid van Amerikaanse burgers in het getroffen gebied.

De herstelinspanningen zijn in volle gang, met het herstel van elektriciteitsvoorziening en mobiele communicatie. Ondanks de ontwrichting en de uitdagingen waar de inwoners van Acapulco voor staan, blijven ze veerkrachtig en vastberaden om hun leven weer op te bouwen.

De situatie in Acapulco na Orkaan Otis benadrukt opnieuw de kracht van de natuur en de kwetsbaarheid van menselijke nederzettingen voor dergelijke natuurrampen. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om voorbereid te zijn op dergelijke noodsituaties en om snel en doeltreffend te reageren om levens te redden en te helpen bij herstelinspanningen. Orkaan Otis heeft diepe sporen nagelaten, maar Acapulco en haar inwoners staan vastbesloten om weer op te bouwen en sterker terug te komen.


Posted

in

by

Tags: