Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Starnieuws » Starnieuws – 13 november: Jehovahs Getuigen en De Dag van de Vriendelijkheid

Starnieuws – 13 november: Jehovahs Getuigen en De Dag van de Vriendelijkheid

13 november: Jehovahs Getuigen en De Dag van de Vriendelijkheid

Afbeelding: Starnieuws – 13 Nov, 06:43
Bericht: 13 november: Jehovahs Getuigen en De Dag van de Vriendelijkheid
Bron: Starnieuws
Publicatiedatum: 13 Nov, 06:43

Titel: Dag van de Vriendelijkheid: Een Doorlopende Verplichting voor Jehovah’s Getuigen

Op 13 november wordt wereldwijd de Dag van de Vriendelijkheid gevierd, een dag gewijd aan het bevorderen van vriendelijkheid en medemenselijkheid in de samenleving. Voor de organisatie van Jehovah’s Getuigen is dit niet slechts een jaarlijks terugkerend evenement, maar eerder een voortdurende toewijding om vriendelijkheid en empathie tot essentiële aspecten van het dagelijks leven te maken.

Als geloofsgemeenschap erkennen de Jehovah’s Getuigen het belang van het koesteren van een diepgaand begrip van de waarde van vriendelijkheid en empathie. Ze moedigen ouders aan om deze waarden als kernwaarden bij te brengen aan hun kinderen, niet alleen als een eenmalige inspanning, maar als een doorlopende investering in de vorming van sterke en stabiele gezinnen.

In een wereld waar dagelijkse nieuwsberichten vaak worden gedomineerd door geweld en negativiteit, en waar gezinnen worden geconfronteerd met stress en economische druk, benadrukken de Jehovah’s Getuigen het belang van vriendelijkheid als een tegenwicht voor deze uitdagingen. Ze erkennen de realiteit van ouders die, gedreven door economische druk, soms meerdere banen hebben, wat ten koste kan gaan van de broodnodige tijd en aandacht voor hun kinderen.

Naast hun bekende Bijbelse boodschap streven de Jehovah’s Getuigen ernaar om ouders te ondersteunen bij het optimaliseren van de kostbare tijd die ze met hun kinderen doorbrengen. Op hun website, JW.ORG, bieden ze praktische en actuele tips in het hoofdstuk getiteld “Opvoeding van kinderen,” als onderdeel van de artikelenserie “Hulp voor het gezin.”

Voor de Jehovah’s Getuigen is de Dag van de Vriendelijkheid geen geïsoleerd evenement, maar eerder een herinnering aan hun voortdurende inzet voor vriendelijkheid binnen hun gezinnen en in de bredere samenleving. In een wereld die schreeuwt om meer vriendelijkheid en menselijkheid, benadrukken zij het belang van het doorgeven van deze waarden aan de volgende generaties.

Henry Carbière Falls, werkzaam bij de Public Information Desk van Jehovah’s Getuigen Suriname Branch, onderstreept dat vriendelijkheid voor hen geen tijdelijke verplichting is, maar een levenslange toewijding. Deze toewijding draagt bij aan een maatschappij die niet alleen vriendelijker en mooier wordt op 13 november, maar elke dag van het jaar.

Bron: Starnieuws


Posted

in

by

Tags: