Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Standhoudster: “Ik werk dag en nacht, in zon en regen, ook op vrije dagen”

Standhoudster: “Ik werk dag en nacht, in zon en regen, ook op vrije dagen”

“Een ieder heeft zijn leven, ook de standhouders”, zegt een vrouw die meedoet met de verkoop langs de straat. “Ik ben in het dagelijks leven standhoudster, maar heb ook mijn gevoel. Dag en nacht achter een stent zitten is een manier om aan geld te komen, maar aan het eind niet het leven”, zegt de vrouw. “Je hebt dagen waarop ik niet mee kan doen met de verkoop en ik enkele zaken moet doen. Aangezien de verkoop niet zo vlot gaat, zal je aan enkele opties moeten komen om klanten aan te trekken. En dat kan je niet achter je stand doen.

Een andere standhoudster geeft aan, dat zij voor vier dagen voor de school begint gaat stoppen met de verkoop. “Ik werk dag en nacht, in zon en regen, ook op vrije dagen. Maar mijn kind heeft mij maandag ook nodig.” Ze stelt dat zij enkele dagen voor de school begint met haar kinderen gaat doorbrengen. “Ik weet nog niet wat ik ga doen, maar ik ben er zo enthousiast over. De kinderen zien mij wel wanneer ik van het werk ben of doen nu het vakantie is ook mee met de verkoop, maar het is een heel ander gevoel om hun volle aandacht te geven.”

“Elke standhouder heeft zijn leven of elk hardwerkend persoon in welke functie dan ook, maar eenheid moet blijven en respect”, benadrukt een andere standhoudster. “In het dagelijks leven maak je ook dingen mee als verkoper en klant. Maar, als er een goede samenwerking is komen wij er samen uit.”

TM