Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Standhouder neergestoken te Vreedzaammarkt; verdachte voortvluchtig

Standhouder neergestoken te Vreedzaammarkt; verdachte voortvluchtig

De 50-jarige standhouder W.K. is vrijdag door een manspersoon, die bekend staat als ‘Djogo’, op de Vreedzaammarkt neergestoken. Onder begeleiding van een vriend deed het slachtoffer diezelfde dag omstreeks 15.50 uur aangifte bij de politie van het bureau Centrum.

Volgens verklaring van het slachtoffer is hij standhouder bij de Vreedzaammarkt. Op die bewuste dag werd hij door een security guard geroepen, die hem vroeg naar een sigaret. W.K. hield de security guard voor, hem slechts op rekening een sigaret zou kunnen geven. Toen de security guard daarmee akkoord ging, bracht hij de sigaretten voor hem.

Djogo die zich in de directe omgeving bevond gaf de security guard aan dat hij niet met de standhouder moest praten en niets van hem moest aannemen. Terwijl W.K. tot de security guard sprak, bedreigde Djogo de standhouder met de dood, waardoor W.K. op een bepaald moment in een woordenwisseling geraakte met Djogo. De standhouder besloot terug te lopen naar zijn stand en werd bij die gelegenheid van achteren met een scherp voorwerp door Djogo in zijn linker onderrug gestoken.

Na de daad rende de verdachte in de richting van het oude Veerplein. Aan de opsporing en aanhouding van deze verdachte wordt gewerkt. Het slachtoffer werd voor medische behandeling verwezen naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.