Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Staatsolie verwacht ruim 800 gasten voor SEOGS 2023

Staatsolie verwacht ruim 800 gasten voor SEOGS 2023

Ruim achthonderd personen uit Suriname en de rest van de wereld nemen deel aan de Suriname Energy, Oil & Gas Summit and Exhibition (SEOGS) 2023. Deze internationale conferentie duurt van 19 tot en met 22 juni. Tegelijk is er een beurs van lokale en buitenlandse bedrijven. Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. is de gastheer van SEOGS 2023.

Het bedrijf speelt met het organiseren van SEOGS in op de grote lokale en wereldwijde belangstelling voor de ontwikkelingen in het Surinaamse zeegebied (de offshore). Het thema van SEOGS 2023 is ‘Suriname open for business’. Het doel van de conferentie is om Suriname onder de aandacht te brengen van de wereld en aan te prijzen als aantrekkelijk land om te investeren.

Vertegenwoordigers van lokale en buitenlandse bedrijven uit de energie, olie- en gassector, aanverwante industrieën, overheden en instituten nemen deel aan de SEOGS 2023, op het terrein van Hotel Torarica. De beurs is dagelijks van 10.00 uur tot 17.00 uur gratis te bezoeken, maar registratie vooraf is verplicht.

Ook wil Staatsolie met SEOGS bijdragen aan de ontwikkeling van local content. Via presentaties en paneldiscussies krijgen lokale bedrijven een duidelijk beeld van de kansen die er zijn gedurende de exploratie- en ontwikkelingsfase en nadat de productie op gang is gekomen.

Door deze kansen optimaal te benutten zullen Suriname en haar bevolking zoveel als mogelijk voordeel hebben aan deze industrie. Het gaat hierbij om de levering van lokale goederen en diensten en de invulling van arbeidsplaatsen door Surinamers.