Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SRD 20.000 voor ontwerper logo en mascotte Suriname Major League

SRD 20.000 voor ontwerper logo en mascotte Suriname Major League

Het eerste seizoen van de eerste Surinaamse profvoetbal competitie staat voor de deur. De Surinaamse Voetbalbond (SVB) laat in een persbericht weten dat de Suriname Major League (SML) begin 2024 van start gaat. De voetbalbond gaat intussen opzoek naar de ontwerper van het logo en de mascotte van de SML, die met een geldbedrag van SRD 20.000 zal worden beloond.

“Het Surinaamse voetbal bevindt zich in een proces van herstructurering. Namens de SVB is een onafhankelijke Steering Committee (SC) Restructuring Football Suriname met deze herstructurering belast. Inmiddels is het zover dat er begin 2024 een professionele voetbalcompetitie van start zal gaan onder de naam Suriname Major League (SML)”, staat in het persbericht.

De voorbereidingen in aanloop naar het eerste seizoen van de SML zijn in volle gang. Het ontwerpen van het logo en de mascotte van de competitie zijn daar onderdeel van. De SVB heeft daarvoor een prijsvraag uitgeschreven “voor professionele vormgevers om de nieuwe SML een gezicht en uitstraling te geven door het logo en een mascotte voor deze professionele league te ontwerpen”, staat verder in het persbericht. Elke deelnemer mag maximaal twee logo-ontwerpen en twee mascotte-ontwerpen indienen.

Geïnteresseerden moeten minstens achttien jaar zijn en hebben tot en met 23 oktober twaalf uur ’s middags de gelegenheid hun deelname aan de prijsvraag te bevestigen. Het digitaal indienen van de ontwerpen kan vervolgens tot 31 oktober twee uur ’s middags waarna de ontwerpen beoordeeld zullen worden door een onafhankelijke jury van vijf personen. Bij de beoordeling zal gelet worden op creativiteit, originaliteit en relevantie voor de league. Na de beoordeling wordt er een voorselectie gemaakt, waarna de uiteindelijke winnaar op 5 november wordt bekendgemaakt.

Een van de vereisten waaraan de ontwerpen moeten voldoen is dat in het logo de naam van de Suriname Major League of de afkorting SML verwerkt moet zijn. De ontwerpen moeten daarnaast in maximaal drie kleuren en in zwart-wit worden aangeleverd. De inzendingen moeten ook vergezeld zijn van een verklaring van het ontwerp. Dat kan schriftelijk middels een A4 of een video van maximaal 90 seconden. De winnaar ontvangt een geldbedrag van SRD 20.000. “En een eervolle vermelding op de nieuwe website van de SML en haar social mediapagina’s.”