Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sportzaken Commewijne (ROS) houdt vliegerwedstrijd te Kronenburg

Sportzaken Commewijne (ROS) houdt vliegerwedstrijd te Kronenburg

De afdeling Sportzaken Commewijne van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) hield zaterdag 23 september  een vliegerwedstrijd op de voormalige koffieplantage Kronenburg aan de rechteroever van de Commewijnerivier. Bij dit evenement was vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig.

De deelnemers aan de vliegerwedstrijd hadden allen hun eigen vlieger gemaakt. Farisha Dasai, afdelingshoofd Sportzaken in Commewijne, geeft aan dat dit de tweede vliegerwedstrijd was en dat er binnenkort meer sportactiviteiten georganiseerd zullen worden in het district, met name voor de kinderen in Alkmaar, Nieuw-Amsterdam, Meerzorg en Tamanredjo. Zij is van mening dat er meer sportactiviteiten gecreëerd moeten voor de kinderen. “Daarom proberen wij het in alle ressorten te doen”, aldus Dasai. 

Brunswijk kreeg na zijn toespraak een brief voorgelezen namens de bewoners van Kronenburg. In deze brief werden enkele zaken aangehaald die de bewoners gerealiseerd willen zien. Het gaat onder andere om schelpzand voor de wegen die zich in slechte staat bevinden, opvulzand voor het voetbalveld, creëren van werkgelegenheid voor de jongeren en het natrekken van de stand zaken rond grondpapieren van bewoners die al jaren daarop wachten.