Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Special Olympics-sporters met veel moeite naar World Games

Special Olympics-sporters met veel moeite naar World Games

Tekst en beeld Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — Superblij en ontspannen kijken de sporters van Special Olympics Suriname uit naar het moment van vertrek. Zij zitten en lopen er vrijdag ontspannen bij in de kantine van het Frank Cameron Instituut, vanwaaruit zij naar de Johan Adolf Pengel-luchthaven zullen vertrekken. Dit blijde moment doet de organisatie voor even de zorgen vergeten.

Bij terugkomst zal zij namelijk een grote schuld moeten betalen, omdat er schulden zijn gemaakt om deelname aan de World Games in Berlijn, Duitsland mogelijk te maken. “Wij hebben schulden gemaakt, in de hoop dat de overheid alsnog haar belofte nakomt. Het is toegezegd, maar de processen bij de overheid nemen tijd”, vertelt voorzitter Edward Gessel aan de Ware Tijd.

“We hebben geprobeerd de sporters af te schermen van de problemen dus de motivatie is goed”

Verder heeft de organisatie veel uit haar begroting moeten schrappen om alsnog naar Duitsland te kunnen afreizen. Ook hebben ouders moeten bijdragen, wat in principe tegen de gewoonte van Special Olympics Suriname is.

Doordat de vergaarde middelen niet voldoende waren, heeft het bestuur het trainingskamp moeten afblazen. Er kon bovendien niet optimaal worden getraind, omdat er niet voor transport voor sporters en coaches kon worden gezorgd.

Gessel denkt niet dat de moeizame voorbereiding veel impact zal hebben op de prestaties van de sporters. “We hebben geprobeerd de sporters af te schermen van de problemen dus de motivatie is goed”, motiveert hij. De delegatie komt zaterdag aan in Duitsland en heeft bijna een week om te acclimatiseren, voordat de World Games (17-25 juni) van start gaan.