Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sozavo schenkt invalide man rolstoel

Sozavo schenkt invalide man rolstoel

Dhr. Abisoina krijgt de felicitaties van minister Alice Amafo en de ODAD Gregory Corinde.

PARAMARIBO-Samuel Abisoina heeft vanmiddag een nieuwe rolstoel ontvangen uit handen van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dit naar aanleiding van het verzoek dat hij weken terug gedaan had. De oude mobiele stoel van Abisoina gaf problemen, waardoor het heel moeilijk voor hem was zich te verplaatsen.

Abisoina is 51 jaar en woont met zijn vrouw en vijf kinderen op Menckendam, in het zuiden van Paramaribo. Hij is al 34 jaar invalide door spierdystrofie.

Sozavo is een van de ministeries die zich bezighoudt met de groep mensen met een beperking. Amafo gaf bij de overhandiging van de mobiele rolstoel te kennen dat het ministerie steeds een oplossing probeert te vinden voor hulpbehoeftige burgers.

“Wij proberen deze groep zoveel mogelijk tegemoet te komen in de behoeften die ze hebben”, benadrukte de minister. “Wij spreken de hoop uit dat het lang mee zal gaan en dat u dit voertuig nuttig en voorzichtig zal besturen bij deelname in het verkeer”, zei ze voorts tegen Abisoina, nadat die had plaatsgenomen in het voertuig. Hij kwam woorden tekort om zijn dank uit te brengen.

“Ik dank allereerst God en ook de minister en al de anderen die mij bijgestaan hebben dat ik vandaag met een blijde hart deze stoel in ontvangst mag nemen. Het is een grote hulp”.


Posted

in

by

Tags: