Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sozavo begint met uitgifte Moni Karta voor koopkrachtversterking

Sozavo begint met uitgifte Moni Karta voor koopkrachtversterking

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft het distributieprogramma voor koopkrachtversterking gelanceerd. Dit programma biedt personen die voldoen aan de vastgestelde criteria, maar geen eigen bankrekening hebben, de mogelijkheid om een Moni Karta aan te vragen. De distributie vond gisteren plaats op verschillende locaties in Paramaribo, waaronder het AOV-kantoor Stibula en Surpost.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sozavo bracht persoonlijk een bezoek aan de verschillende distributiepunten. Het SBP-koopkrachtversterkingsprogramma (Social Beneficiary Program) van SRD 1800 wordt toegekend aan kwetsbare gezinnen als onderdeel van het Sociaal Programma, als overgang van object- naar subjectsubsidie.

Ramsaran benadrukt dat het ministerie van Sozavo de afgelopen periode hard heeft gewerkt aan de voorbereiding van het distributieprogramma. “Ik ben tevreden dat alles soepel en geordend is verlopen. Natuurlijk kunnen er kleine haperingen zijn, hiervoor biedt het ministerie haar excuses aan en de nodige correcties zullen worden doorgevoerd,” zei Ramsaran. De minister bedankte de ontvangers voor hun geduld in de afgelopen periode.

Alle districten zullen worden bezocht. De Sozavo-topman benadrukte dat het ministerie voortdurend kijkt naar aanpassingen in het sociaal beleid, waarbij hij verwees naar de vierde verhoging van de sociale voorzieningen in juli 2023.

Het ministerie vraagt het publiek om de mediaberichten te blijven volgen. De distributielocaties in Paramaribo zijn geopend van 08.00 uur tot 17.00 uur volgens het uitbetalingsschema.