Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Somohardjo wil met eenmalige beschikking ambtenaren in vaste dienst

Somohardjo wil met eenmalige beschikking ambtenaren in vaste dienst

PARAMARIBO — De minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo heeft graag dat alle ambtenaren die langer dan 18 maanden werken, in vaste dienst worden aangenomen. Dit wil de minister doen met een eenmalige beschikking. Via de Communicatie Dienst Suriname laat Somohardjo weten dat hij dit voorstel zal indienen bij de raad van ministers, na overleg met juristen.

Voor ambtenaren die geen vaste aanstelling hebben, is het moeilijk om zaken te doen met de bank. Ook is de groep onzeker over hun rechtspositie. “Ik hoor veel klachten dat ambtenaren jaren moeten wachten op hun vaste aanstelling en dat is onacceptabel. Het gaat om duizenden ambtenaren. Ik hoor ook veel klachten dat mensen op basis van hun gewicht worden afgewezen om in aanmerking te komen voor een vaste dienstbetrekking.

Geneeskundige Commissie

Door de ambtenaren wordt aangegeven dat dit een vorm van discriminatie is. Ik zal de geneeskundige commissie meer informatie vragen hieromtrent”, laat de minister optekenen. De geneeskundige commissie die de ambtenaren moet keuren om in aanmerking te komen voor een vaste dienst betrekking is sedert 1 april demissionair.

De minister vreest dat daardoor de achterstanden nog meer oplopen en de ambtenaren nog langer in onzekerheid moeten verkeren over hun rechtspositie. Hierdoor kunnen zij geen zaken doen met de banken zolang ze nog niet in vaste dienst zijn. Somohardjo hoopt zo de druk bij geneeskunde commissie te verlichten, de achterstand te verminderen en de onzekerheid bij ambtenaren weg te werken.