Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Soesman stopt als SBA-directeur

Soesman stopt als SBA-directeur

door Stan Herewood

PARAMARIBO — Om ‘een nieuwe uitdaging’ aan te gaan, treedt Gilbert Soesman per 1 oktober terug als directeur van het basketbal bureau van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). De nieuwe uitdaging heeft zich nog niet aangediend, maar tegenover de Ware Tijd verklaart hij “volledig te willen arbeiden voor alles wat met de ontwikkeling van basketbal te maken heeft”.

Soesman, die in de periode van het voorzitterschap van wijlen Dilip Sardjoe ruim tien jaar zijn krachten heeft gegeven aan de SBA, zegt die periode als prettig te hebben ervaren. Ook over het bestuur-Conrad Issa laat hij zich positief uit.

“Ik kan vol trots terugblikken om mijn periode als directeur”

Gilbert Soesman

Geen belangenverstrengeling

Soms leek het er op alsof zijn functie als directeur en basketbalvoorzitter van de Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) door belanghebbende clubs werd gezien als belangenverstrengeling, maar daar had hij in de praktijk niet zoveel last van omdat besluiten op het niveau van conflicten door andere organen binnen de structuren werden genomen. “Ik wil daarom mijn dank uitbrengen voor het in mij getoonde vertrouwen door de clubs. Ik kan vol trots terugblikken om mijn periode als directeur.”

In zijn ontslagbrief staat hierover: “Ik bedank ook het SBA-bestuur voor de vruchtbare en prettige samenwerking.” Hij benadrukte in zijn brief “dat hij verbonden blijft aan zijn geliefde basketbalsport”.

Voorzitter Conrad Issa spreekt lovend over Soesman, die enkele weken geleden zijn ontslag heeft aangekondigd. “Ik had hem met alle genoegen willen behouden”, aldus de voorzitter tegenover de Ware Tijd.

Hij geeft toe dat de associatie in een lastig parket is gekomen door het vertrek van Soesman. Om  het gat dat ontstaat te dichten wordt gedacht aan een interne oplossing  door bestuursleden te belasten met de voortgang van de werkzaamheden.