Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sociale Zaken kijkt constant naar bijstellen beleid

Sociale Zaken kijkt constant naar bijstellen beleid

PARAMARIBO — Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft burgers bedankt voor het geduld dat zij de afgelopen periode hebben betracht. Hij deed dat maandag toen er een aanvang werd gemaakt met de distributie van de Moni Karta aan personen die geen eigen bankrekening hebben. De SRD 1.800 aan koopkrachtversterking die wordt uitbetaald, valt onder het Social Beneficiary Programme (SBP).

De SBP-koopkrachtversterking wordt uitgekeerd aan kwetsbare gezinnen in het kader van de omschakeling van object- naar subjectsubsidie, als onderdeel van het zogenoemde ‘Sociaal programma’. “Ik ben tevreden dat zaken vlot en ordelijk zijn verlopen. Natuurlijk zullen er wat schoonheidsfoutjes zijn, daarvoor biedt het ministerie zijn verontschuldigingen aan en de nodige correcties zullen alsnog worden aangebracht”, beloofde Ramsaran.

De bewindsman benadrukte dat er vanuit zijn ministerie continu wordt gekeken naar het bijstellen van het sociale beleid. Hij verwees daarbij naar de vierde verhoging van de sociale voorzieningen in juli. Het distributieprogramma werd gestart op het AOV-kantoor Stibula en Surpost, maar alle districten zullen worden aangedaan. De locaties in Paramaribo zijn open van acht uur ’s morgens tot en met vijf uur ‘s middags.

Minister Uraiqit Ramsaran (r) oriënteerde zich maandag bij de distributiepunten. [Foto: Sozavo]