Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sobere viering tienjarig bestaan Kustwacht

Sobere viering tienjarig bestaan Kustwacht

PARAMARIBO — “Voor de toekomst staan de Kustwacht en haar personeel volledig open voor nieuwe uitdagingen.” Dat zei waarnemend directeur Radjoe Bhola zaterdag bij de sobere viering van het tienjarig bestaan van de Kustwacht Suriname in haar hoofdkwartier aan de Cornelis Jongbawstraat.

Bhola toonde zich “heel trots” over de behaalde prestaties de afgelopen jaren. De Kustwacht is volgens hem “degelijk gegroeid”. Eén van de hoogtepunten noemde hij de samenwerkingen met diverse actoren in het maritieme zeegebied, onder meer de marine, maritieme politie, de afdeling Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visseri, het directoraat Nationale Veiligheid, het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing, de Maritieme Autoriteit Suriname en Staatsolie.

Bhola benadrukte dat de Kustwacht altijd haar bijdrage zal leveren voor de vooruitgang van het land. De dienst legt momenteel de hand aan een groot noodzakelijk onderhoudsplan, dat erin moet resulteren dat de levensduur van de vaartuigen wordt verlengd.

Rechtspositie

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken beloofde de rechtspositie van het personeel van de Kustwacht Suriname in orde te maken. De bewindsman zei dat in zijn drie jaar als minister de dienst goede en minder goede momenten heeft meegemaakt. Hij zei zich daarom te zullen beijveren om nog meer middelen vrij te maken zodat de Kustwacht haar taken ongehinderd kan uitvoeren.

In verband met het tweede lustrum werd zaterdag een nieuwe website gelanceerd over de taken, bevoegdheden en werkzaamheden van de organisatie. Daarnaast werd er een plaquette onthuld met de namen van personen die zich verdienstelijk hebben ingezet voor de totstandkoming van deze autoriteit. Ook werden er tien personen onderscheiden die onafgebroken hun bijdrage hebben geleverd aan de Kustwacht Suriname.