Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SOB huldigt leden in Nickerie

SOB huldigt leden in Nickerie

NICKERIE – De Surinaamse Onderwijzersbond (SOB) heeft afgelopen zaterdag 13 leden in Nickerie gehuldigd wegens 20 jaar of meer lidmaatschap. Franklin Hasselbank, SOB-voorzitter, was speciaal voor deze gelegenheid naar Nickerie afgereisd. GFC Nieuws verneemt van haar correspondent in het district dat de opkomst van de andere leden gering was, maar dat het te wijten is geweest aan het feit dat veel onderwijzers in Nickerie naast hun onderwijsvak ook andere bezigheden hebben.

Carmelita Ferreira, een gehuldigde, zei in haar dankwoord dat onderwijzer zijn een mooi beroep is. De leerkracht moet op de eerste plaats liefde hebben voor het vak en van kinderen houden. Leerkrachten hebben een voorbeeldfunctie. Zij riep de jongeren in Nickerie op om voor dit vak te kiezen. De oproep gold in het bijzonder de jongens. Senita Gobardhan, een andere gehuldigde, zei dat als zij een vergelijking maakt tussen toen zij begon 20 jaar terug en nu, het haar gebleken is dat de leerlingen van nu minder gemotiveerd zijn.

Zij riep de ouders op om hun kinderen te begeleiden bij hun schoolwerk. Narin Jairam, de nieuwbakken SOB-voorzitter in Nickerie herhaalde de uitnodiging aan de schoolleiders om hun wensen en grieven direct aan het bestuur door te geven. Hij zei dat zijn bestuur op regelmatige basis de scholen zal bezoeken. Hij voegde eraan toe dat men niet moet denken dat een bestuursfunctie makkelijk is. “Je zal vele persoonlijke offers moeten brengen”, voegde hij eraan toe.


Posted

in

by