Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Snelle arrestatie na gewapende beroving

Snelle arrestatie na gewapende beroving

De verdachten J.S. (26) en A.S. (27) zijn gisteren aangehouden aan de Koekoedjakoestraat in het ressort Geyersvlijt wegens verdenking van beroving en bedreiging. J.S. werd direct in de omgeving aangehouden door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP), terwijl A.S. op zijn woonadres in samenwerking met de politie van Geyersvlijt werd gearresteerd.

De politie van Geyersvlijt ontving tussen 18.15 uur en 18.30 uur een melding van een roofoverval op het genoemde adres. Volgens verklaring nam J.S. een taxi aan de Wicherstraat, met als bestemming de Koekoedjakoestraat in een inham.

Bij aankomst op het woonadres vertelde J.S. de taxichauffeur dat hij even geld zou halen. Terwijl de taxichauffeur op zijn geld wachtte, werden zij overvallen door de twee gemaskerde verdachten die gewapend waren met messen. De tas met de dagopbrengst en autopapieren van de taxichauffeur werden buitgemaakt.

De chauffeur, die ongedeerd bleef, trapte vermoedelijk uit angst op het gaspedaal en botste vervolgens met zijn voertuig tegen een schutting. Een oplettende buurtbewoner legde het incident vast met haar mobiele telefoon, alarmeerde de buren en op een gegeven moment sloegen beide verdachten op de vlucht.

De buurtbewoner werd door verdachte A.S. bedreigd toen hij merkte dat zij aan het filmen was. Beide verdachten werden gearresteerd en de buit is teruggevonden. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in voorlopige hechtenis genomen.