Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Snelle actie buurt voorkomt erger bij brandstichting door zes jeugdige verdachten

Snelle actie buurt voorkomt erger bij brandstichting door zes jeugdige verdachten

Buurtbewoners in het ressort Geyersvlijt hebben op 26 september de zes jeugdige verdachten B.A. (14), B.C. (15), B.K. (13), B.S. (16), N.F. (18) en S.S. (12) aangehouden nadat zij droog gras in brand hadden gestoken.

Na een melding van de grasbrand arriveerde de politie van het bureau Geyersvlijt ter plaatse voor onderzoek. Een buurtbewoner meldde dat hij in zijn woonkamer zat toen hij plotseling gegil hoorde.

Hij snelde naar buiten en zag een grote vlammenzee dichtbij zijn oprit, nabij een elektrische stroompaal. Dankzij kordaat optreden van andere buren die een brandblusapparaat gebruikten, kon het vuur geblust worden en erger worden voorkomen. Bij een daaropvolgend onderzoek bleek uit camerabeelden dat de zes jongeren het gras in brand hadden gestoken. Dezelfde jongeren waren eerder ook betrokken bij grasbranden aan de Ramdjanistraat.

Een van de gearresteerde jeugdigen bedreigde in het bijzijn van de politie de woning van de melder, waarbij zij dreigde deze in brand te steken na haar vrijlating. In overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in hechtenis genomen.

Vanwege hun jeugdige leeftijd zijn B.A., B.C., B.K., B.S. en S.S. opgesloten in het Jeugd Doorgangshuis Opa Doeli. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.