Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SLM-vlucht naar Paramaribo loopt vertraging op

SLM-vlucht naar Paramaribo loopt vertraging op

De vlucht van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) van Amsterdam naar Paramaribo met vluchtnummer PY993 heeft vertraging opgelopen. De geplande vertrektijd rond 10.40 uur Nederlandse tijd kon niet gehaald worden vanwege een technisch mankement. Passagiers die bij Gate E17 stonden te wachten, kregen iets na half elf te horen dat het instappen vanwege een technisch probleem nog niet mogelijk was en dat er aan gewerkt werd.

Het vliegtuig, met de SLM-kleuren en de naam ‘Pride Of Suriname,’ stond aan Gate E17 maar kon niet vertrekken. Na iets meer dan een uur wachten kregen de vertrekkende passagiers te horen dat ze Gate E17 moesten verlaten voor een andere vlucht en zich moesten melden bij Gate E21. Daar zullen zij voorzien worden van een voucher voor voeding. Via de intercom kregen ze te horen dat men in afwachting was van een specifiek onderdeel en dat de vlucht, oorspronkelijk gepland voor 10.20 uur, pas om 13.20 uur zou vertrekken.

Boze passagiers hebben hun misnoegen geuit over de situatie. Ze wijzen erop dat bij de SLM vaker voorkomt dat vluchten vanwege technische problemen niet kunnen vertrekken, zoals steeds wordt meegedeeld. Door deze vertraging zal ook de vlucht vanuit Suriname vertraging oplopen. Op dit moment is het toestel weggesleept naar de hangar, waar aan de technische mankementen zal worden gewerkt.

Afgelopen zondag kampte de SLM ook al met een vertraging van enkele uren, waarbij passagiers geruime tijd in het toestel moesten blijven vanwege een technisch probleem. SLM beheert sinds juni van dit jaar deze route met de Airbus A340-300. Dit is het enige vliegtuig dat zij beschikbaar hebben om deze route te onderhouden.