Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SLM presenteert plan voor ‘brighter future’

SLM presenteert plan voor ‘brighter future’

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft bij een beleefdheidsbezoek van minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) en zijn team een plan voor een betere toekomst gepresenteerd. Ook is het plan van aanpak belicht. Dit zal ervoor moeten zorgen dat de SLM van een betere toekomst kan spreken. Tijdens dat bezoek hielden de toppers van de SLM elk een presentatie over de huidige situatie.

De algemeen-directeur van de vliegmaatschappij, Gerard Lau, gaf aan dat de SLM een winstgevend plan 2018-2020 heeft waarbij men voor een winst van USD9,5 miljoen gaat. Dit plan is samengesteld op basis van verschillende uitgangspunten, waarbij er verschillende activiteiten in de planningsperiode uitgevoerd zullen worden.

Het gaat onder andere om het uitlijnen van verschillende processen in de organisatie, kostenbesparend te werk gaan en het verhogen van de maintenance, waardoor er sprake mag zijn van een hogere beschikbaarheid van de vloten.

Ook ligt het volgens Lau in de bedoeling dat de samenwerkingsverbanden met vliegmaatschappijen op de Mid-Atlantische route worden versterkt. Dit zal uitpakken in meer winst. Indien nodig zullen meerdere vliegtuigen worden ingezet worden om de passagiers tegemoet te komen. Deze aanpak zal er naartoe leiden dat de SLM over grotere winsten kan praten.

Lau benadrukt dat de SLM sterk genoeg is om te kunnen overleven. De vliegmaatschappij gaat voor een ‘brighter future’.