Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Slag om vitaal kiesdistrict Suriname begonnen

Slag om vitaal kiesdistrict Suriname begonnen

PARAMARIBO, 16 mei – De parlementsverkiezingen mogen dan pas over drie jaar zijn, de veldslagen beginnen nu al. De NDP van Desi Bouterse zet in het district Wanica zwaar in. Met het afscheid van zwaargewicht Charles Pahlad als lijsttrekker, zijn aanpassingen nodig. Volgens de Ware Tijd wordt parlementariër Rabin Parmessar ingezet in de slag tegen de grootste rivaal.

Dat is niemand minder dan Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP. Sanotkhi is immens populair in het district dat goed is voor zeven parlementszetels. In de opzet van de NDP moet Parmessars kandidatuur goed zijn voor minimaal vijf zetels. Formeel wordt niets bevestigd. “Maar inderdaad, Parmessar is een potentiële kandidaat. Hij is iemand met veel drive”, zegt partijwoordvoerder Rashied Doekhie.

Bij de laatste verkiezingen behaalde de NDP met Pahlad drie zetels in Wanica. Het district is traditioneel een bolwerk van de VHP. “Met oom Charlie hebben we een hele opmars van de NDP in Wanica gehad. En die groei gaat zich verder manifesteren”, aldus Doekhie. Formeel is nog niets besloten, maar de opzet is nu al glashelder. “Ik kan niet zeggen dat we ze alle zeven nemen, want dan gaan ze ons gierig vinden. Maar de kandidaat waar we mee komen, zal zeker vijf zetels binnenhalen.”


Posted

in

by