Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sion M. staat terecht voor diefstallen

Sion M. staat terecht voor diefstallen

De bekende recidivist Sion M. moet zich bij de rechter verantwoorden voor gekwalificeerde diefstallen ten nadele van zes benadeelden. De verdachte heeft tussen december 2022 en februari van dit jaar in verschillende huizen ingebroken, waarbij hij zelfs levensmiddelen uit een diepvries heeft weggenomen.

Een benadeelde verklaarde bij de politie, dat degene die bij hem had ingebroken, slechts een boxer en truitjes had achtergelaten. Voor de rest zijn alle huishoudelijke spullen weggedragen.

De verdachte Sion M., die meewerkte aan het onderzoek, bracht de politie naar zijn woning, waar een deel van de weggenomen goederen werd aangetroffen. Sion verklaarde waar hij de goederen had weggenomen. Deze werden ook aan de benadeelden getoond. Die herkenden hun goederen, waarna die werden afgestaan.

Verder deed Sion ook aanwijzingen bij wie hij een deel als onderpand had gegeven en aan wie hij enkele goederen had verkocht. Die helers werden eveneens opgespoord en aangehouden.

De rechter stelde de zaak uit naar 22 juni voor het nader horen van de verdachte Sion. Voorlopig blijft hij achter tralies.