Home » Surinaams nieuws » Sheraldo Becker schrijft geschiedenis voor verliezend Union Berlin

Sheraldo Becker schrijft geschiedenis voor verliezend Union Berlin

Union Berlin verloor weliswaar de wedstrijd, maar Sheraldo Becker zal het duel tegen Sporting Braga in de Champions League niet gauw vergeten. De aanvaller van de Surinaamse nationale voetbalselectie schreef clubgeschiedenis door het eerste doelpunt ooit te scoren voor Union in het miljardenbal. De Duitsers gingen desondanks met 3-2 ten onder.

Union eindigde het afgelopen seizoen verrassend op de vierde plaats in de Bundesliga en dwong daarmee deelname aan de Champions League af. Het is de eerste keer in de 57-jarige geschiedenis van de club dat die mag meedoen aan het Europees clubtoernooi. Het wachten was op de eerste goal in het miljardenbal. Die kwam twee weken geleden op bezoek bij Real Madrid nog niet maar gisteren was het wel raak.

Becker opende de score in de dertigste minuut toen hij een counter afrondde met een schuiver tussen de benen van doelman Matheus. De aanvaller van Natio werd daarmee de eerste doelpuntenmaker van Union Berlin ooit in de Champions League en bracht met zijn goal het thuispubliek in het Olympiastadion in extase.

Een echte thuiswedstrijd was het niet, omdat Union zijn thuiswedstrijden in Stadion An der Alten Försterei afwerkt. Omdat het stadion aan ‘maar’ 22.000 fans ruimte biedt moest het team uitwijken naar het Olympiastadion, de thuishaven van stadsrivaal Hertha Berlin die plek biedt aan maar liefst 73.000 toeschouwers.

Nauwelijks zeven minuten na zijn eerste goal schoot Becker weer raak. Dit keer trapte hij op aangeven van teamgenoot van Lucas Tousart de bal met het linkerbeen hard in de rechterbovenhoek.

Union liet daarna enkele kansen liggen om de voorsprong te verruimen en betaalde daar een dure prijs voor, want al in de 41ste minuut scoorde Braga de aansluitingstreffer via Sikou Niakaté. De thuisploeg ging de pauze met een 2-1 voorsprong in maar nauwelijks zes minuten na de herstart was Braga alweer langszij: dit keer scoorde Bruma in de 51ste minuut de 2-2.

Becker had in aanloop naar het laatste fluitsignaal een paar keer de hattrick op zijn schoenen, maar miste scherpte. In de slotseconden van blessuretijd was het juist Braga die met de volle drie punten vandoor ging, nadat Castro de 3-2 maakte. Het is al de zesde nederlaag op rij voor Union in alle competities.

Door het verlies blijft de Duitse club nog puntloos in poule C waar Real Madrid met de volle buit aan leiding gaat. Napoli en Braga hebben elk drie punten. Union speelt zijn eerstvolgende Champions League-duel op 24 oktober op bezoek bij Napoli.