Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sharman: OM moet in staat van beschuldiging stellen Jogi nodig achten

Sharman: OM moet in staat van beschuldiging stellen Jogi nodig achten

Als het Openbaar Ministerie (OM) voldoende gronden vindt in een zaak tegen welke politicus dan ook, dan wordt er een verzoek naar De Nationale Assemblee (DNA) gestuurd om de persoon in kwestie in staat van beschuldiging te stellen. “Of het nou Jogi, Brunswijk, Santokhi of Sharman is, het maakt niet zoveel uit”, zegt de vicevoorzitter van DNA, Dew Sharman.

Ten aanzien van een mogelijke betrokkenheid van VHP-assembleelid Mahinder Jogi in een onsmakelijk grondzaak, stelt Sharman dat de fractie van zijn partij zal meewerken als er een verzoek van het OM ontvangen wordt.

Volgens Sharman kan het OM in dit geval indien nodig, zijn werk zonder belemmering uitvoeren. De benadering van de kwestie Jogi houdt de gemeenschap bezig. Een groep vindt dat de volksvertegenwoordiger eerst in staat van beschuldiging moet worden gesteld alvorens er een onderzoek plaatsvindt. Anderen vinden dat Jogi handelingen in privé heeft gepleegd en dus niet in staat van beschuldiging door het parlement hoeft te worden gesteld.

Tegenover de STVS zei Sharman dat er wetten zijn die nageleefd moeten worden. Wel stelt de vicevoorzitter, dat bij overtreding van de wet het niet uitmaakt wie de persoon is en welke functie deze heeft. Alleen is de route bij een gewone burger anders dan bij een politieke ambtsdrager.