Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Shaquille Cairo schiet Robinhood naar zege in Concacaf Caribbean cup

Shaquille Cairo schiet Robinhood naar zege in Concacaf Caribbean cup

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Shaquille Cairo heeft Robinhood donderdagavond een 1-0 bezorgd op de Dominicaanse Cibao FC in het Franklin Essedstadion. Het betreft de eerste groepswedstrijd van de Concacaf Caribbean Cup.

Cairo zegt gezegend te zijn om het winnende doelpunt te scoren. “Ik kreeg de pass van Renske Adipi en wilde het in eerste instantie meteen trappen. Maar zag de doelman uit zijn doel lopen en besloot met de bal iets verder te gaan en uit te halen,” beschreef de topscoorder van Robinhood zijn goal.

“We hebben verwacht dat teams als Robinhood heel snel en voetbaltechnisch goed zijn”

Coach Gabriel Martinez

Roninhood coach Roberto Gödeken: “Dit is een zeer belangrijke zege. Als je de eerste wedstrijd wint weet je dat er een goede sfeer binnen het team wordt gecreëerd. We hebben nu ook gezien waar wij staan. Deze wedstrijd is een goed meetmoment.”

Spel

De oefenmeester was erop voorbereid dat Cibao de druk hoog zou zetten. “Ze zijn een team dat veel hoger speelt. Ze zijn explosiever. Wij moesten daar een gepast antwoord vinden. En het is gelukt om hun spel te ontregelen.”

In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd. De Dominicaanse kampioen Cibao  voerde druk uit op de verdediging van Robinhood. Eerste gevaar kwam in de 22e minuut van Jean Lopez en Erick Paniagua, maar hun schoten werden gepareerd door doelman Jonathan Fonkel van Robinhood.

 Zes minuten later had Don Tuur een gouden kans om het thuisspelende team, Robinhood op voorsprong te brengen maar zijn inzet ging naast. Beide team gooiden het op een akkoordje en zochten daarbij de kleedkamers.

Overwinning

In de eerste tien minuten van de tweede helft speelde Robinhood de sterren van de hemel. Dimitrio Andro schoot in de 53ste net naast het doel van Miguel Lloyd. Twee minuten later bleef de aanval via Adipi naar Cairo, waarna hij het net vond: 1-0.

Goed opgekomen publiek ging daarbij in extase. In de 68ste minuut zag Cairo zijn inzet door doelman Lloyd pareren.

Edwartyn Reyes en Lucas Breton die kwam invallen voor Cibao FC bracht veel snelheid in de aanval, maar Ackeini Muesa en Byorn Sandvliet hadden hen goed in de gaten. In de laatste minuten had Cibao niets meer te bieden en zag hun kansen om een gelijk spel uit de wedstrijd te halen in rook doen opgaan.

Verliezende coach Gabriel Martinez: “We hebben verwacht dat teams als Robinhood heel snel en voetbaltechnisch goed zijn. We hebben heel veel wedstrijden gespeeld afgelopen weken en moesten ook 23 uren vliegen naar hier te komen. Maar dat moet geen excuus zijn. Fysiek heeft het onze spelers wel beetje geraakt. Robinhood heeft heel goed gespeeld en ze zien niet uit als een amateurploeg. Mijn complimenten.”

Het team van Robinhood dat deelneemt aan de Concacaf Caribbean Cup.