Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SCVU krijgt Yellow Birds makkelijk ten onder

SCVU krijgt Yellow Birds makkelijk ten onder

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Sociaal Culturele Vereniging Uitvlugt (SCVU) heeft in haar openingswedstrijd in de mannenhoofdklassecompetitie van de Surinaamse Basketbalassociatie geen fouten gemaakt. Van Yellow Birds werd donderdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal met 76-46 gewonnen.

 “Ik moest winnen”, reageerde Lesly Dhanradj na afloop tegenover de Ware Tijd. “Het is een nieuw team waarbij we moeten passen en meten”, vervolgde de SCVU-coach, die in de off-season werd versterkt door onder anderen Donyell Samson, Zyad Frangie van Yellow Birds en Rivano Amelo van verdedigend kampioen Ruckers. Voor Dhanradj was vooral belangrijk dat hij systemen met zijn pupillen kon uitproberen. “We hebben verschillende combinaties toegepast en ik ben tevreden.”

Bovenliggende partij

De ploeg uit Uitvlugt was vanaf het beginsignaal van het arbitraal trio Harold Meinzak, Kenneth Vianen en Stefan Mac Intosch de bovenliggende partij. Ronaldinho Esajas, die met negentien punten topscorer werd, maakte de eerste basket al na negen seconden uit een snelle uitbraak. Esajasa scoorde de eerste negen punten van zijn ploeg, terwijl Isiah Emanuels daartussen de eerste vier punten voor de Gele Vogels noteerde. “We moeten de bucket klein houden”, hield oefenmeester Marciano Zalman zijn Yellow Birds-spelers bij een time-out voor. Het stond toen 11-4 voor SCVU.

 “We komen ook veels te traag terug in de verdediging.” De latere winnaar sloot de eerste quarter af met 20-8. Frangie opende het tweede spelbedrijf met een driepunter, terwijl Samson de voorsprong uit een follow-up dunk verder hielp vergroten. Bij de rust stond het 42-16.

Positief

Yellow Birds speelde haar beste spel in het derde kwart. Vooral Parbhoe Shankar, die de ploeg uit Zorg en Hoop met vijftien punten leidde, hielp Yellow Birds de achterstand uit driepunters en inside plays tot 40-57 inlopen. Point-guard Jeremy Hek liet de latere triomfator de laatste tien minuten middels een at-the-buzzer threepointer met 60-40 ingaan. SCVU bleef het beste van het spel in handen hebben en sloot het treffen met 76-46 af. Zalman toonde zich na afloop helemaal niet ontevreden over de vechtlust van zijn pupillen.

Belangrijk voor hem was dat Yellow Birds ondanks het vertrek van vele spelers “toch besloten heeft mee te doen. We weten dat we een veel minder team hebben, maar zien dit als een leercompetitie”, liet Zalman weten. “De jeugdspelers moeten het klappen leren kennen.” De Yellow Birds-oefenmeester had in aanvallend opzicht niet veel verwacht. “Ik ben blij dat de spelers ondanks een grote achterstand zijn blijven vechten. Dat was heel positief.”