Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Scoreboard NPS strijd om voorzitterschap: Gregory Rusland versus Ivan Fernald 3 -1

Scoreboard NPS strijd om voorzitterschap: Gregory Rusland versus Ivan Fernald 3 -1

PARAMARIBO – Een blik op de scoreboard in de verkiezingsstrijd van de  kandidaat-voorzitters Gregory Rusland versus Ivan Fernald van de Nationale Partij Suriname (NPS leert dat de tussenstand sinds vanmiddag staat 3 – 1. Gregory Rusland zorgde weer voor een verrassing door ook de steun te verwerven van de afdeling Wageningen. De NPS structuren in Sipaliwini wekten aan het begin van het huidige traject nog de indruk dat Fernald de voorsprong in de race zou prolongeren was.

Het getij blijkt echter verrassend te zijn gekeerd met het mandaat op een rij van eerst Para, daarna Coronie en sinds vanmiddag ook Wageningen aan de kiespersonen om te stemmen op Rusland op 17 juni 2012. Waarschijnlijk is er speciaal gekozen voor vaderdag om alle elf NPS afdelingen te dwingen te beseffen dat het politiek vaderschap van de NPS doorslaggevend zal zijn voor de overleving, mede met het oog op de komende algemene verkiezingen van 2015.

Fernald heeft tot nu alleen maar verbaasd via de pers gezegd geen verklaring te hebben voor deze onvoorziene wending van de strijd, terwijl Rusland pertinent weigert tekst en uitleg te geven over zijn gehanteerde strategie en tactiek in het spel.


Posted

in

by

Tags: