Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schutter Hoogestraat aangehouden

Schutter Hoogestraat aangehouden

Slachtoffer was slechts bemiddelaar

PARAMARIBO De man die vrijdag ochtend rond kwart voor drie op de hoek van de Waaldijk- en Dr. Eugene Gesselstraat (voorheen Hoogestraat) is doodgeschoten was de 38-jarige Guyanees C.B. De politie meldt dat I.J. (32), de schutter is aangehouden en ook voor moord wordt opgespoord door de Guyanese politie.

C.R. met wie de schutter de plek had verlaten in een grijsgelakt voertuig, kwam als eerst in beeld bij de afdeling kapitale delicten van de politie. In samenwerking met het Regio Bijstand Team Midden is C.R. dezelfde dag, rond zeven ’s avonds aangehouden.

Een half uur later is I.J. aangehouden aan de Dambordstraat te Latour. Bij zijn aanhouding was de politie genoodzaakt vuurwapengeweld te gebruiken, waardoor de verdachte schotverwondingen aan zijn benen heeft opgelopen. Op hem is aangetroffen en in beslag genomen een vuistvuurwapen van het merk Barretta met een patroonhouder inhoudende vijftien scherpe patronen kaliber 9 mm.

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de twee mannen samen met nog twee andere vrienden van C.R. in de Connection Latina bar aan de Dr. Eugene Gesselstraat waren.

I.J. kreeg ruzie met een man in de bar over een betalingskwestie, de twee liepen naar buiten om dit verder af te handelen. Voordat I.J. naar buiten liep haalde hij een vuistvuurwapen uit zijn tas en zette dit tussen zijn broeksband.

De ruzie zette zich buiten de bar voort, waarbij I.J. het wapen tevoorschijn haalde en ermee zwaaide. C.B., die de verdachte ook kende, heeft geprobeerd hem tot andere gedachte te brengen.

Echter ging er een schot af dat de bemiddelaar C.B. in zijn borststreek raakte met voor hem het noodlottige gevolg. Nadat het schot is afgegaan, probeerde I.J. weer in de bar te gaan, waar de man met wie hij initieel ruzie had naar binnen was gerend. Dit lukte I.J niet omdat de eigenaar van de bar de deur al op slot gedaan.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is C.R. die illegaal in het land vertoeft ter zake overtreding van de Vreemdelingen Wet in verzekering gesteld, terwijl de verdachte I.J. ter zake moord, doodslag, zware mishandeling met voorbedachte rade de dood ten gevolge , mishandeling met voorbedachten rade de dood ten gevolge en overtreding van de Vuurwapen- en Vreemdelingen Wet door de politie in verzekering gesteld.