Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schrijvers overhandigen nieuwste pennenvruchten aan president

Schrijvers overhandigen nieuwste pennenvruchten aan president

De schrijvers Indra Hu-Ramdas en Hardeo Ramadhin hebben hun nieuwste pennenvruchten aan president Chan Santokhi overhandigd. Dit gebeurde onlangs tijdens de Ápravási Milan, die vanwege 150 jaar Hindoestaanse immigratie in de Anthony Nesty Sporthal wordt gehouden.

Hu-Ramdas wil als kinderboekenschijfster met haar boek getiteld: ‘Kamal Ke Phul, De Lotusbloem’ jongeren stimuleren om te lezen. Het boek is gebaseerd is op een verhaal dat ze van haar overgrootmoeder overgeleverd heeft gekregen. President Santokhi toonde zich ingenomen met het werk. Hij ziet graag dat de boeken van Hu-Ramdas deel gaan uitmaken van de schoolliteratuur.

Ramadhin beschrijft in zijn boek Hindoestaanse pioniers en de ontwikkeling van de Hindoestaanse immigranten en diens afstammelingen na 150 jaar. De inzet van de voorouders alsook de mogelijkheid tot onderwijs heeft volgens Ramadhin een belangrijke rol gespeeld. “Zonder educatie geen natie”, merkte hij op bij de overhandiging van zijn pennenvrucht aan president Santokhi.