Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schoolvervoer vanaf vandaag weer normaal

Schoolvervoer vanaf vandaag weer normaal

Het schoolvervoer is vandaag, woensdag 11 oktober, genormaliseerd. De schoolvervoerders, met name bus- en boothouders, hebben maandag hun betaling over augustus op hun bankrekening gestort gekregen. Op die dag hebben de schoolvervoerders niet gereden, omdat zij geen geld hadden om brandstof voor hun bussen en boten te kopen. 

De Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), waarbij de schoolvervoerders zijn aangesloten, praat deze week met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) over de uitbetaling van de brandstofcompensatie over de maanden januari tot en met april van dit jaar. De brandstofcompensatie was overeengekomen nadat de literprijs van diesel naar SRD 34 was verhoogd. Ondertussen is de prijs van brandstof marktconform. De prijs van diesel bedraagt nu circa SRD 50 per liter. De schoolvervoerders willen daarom ook gelijk praten over aanpassing van de tarieven. 

Het ministerie van OWC draagt zorg voor gratis schoolvervoer. Landelijk zijn er  circa 800 bus- en boottrajecten. Ongeveer 250 bushouders en 100 boothouders zorgen dagelijks voor het vervoer naar- en van school van schoolgaanden en onderwijsgevenden. Dit kost het minOWC maandelijks een aardige duit, namelijk een bedrag van minimaal SRD 34 miljoen.   

SS