Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schoolmeubilair voor 500 leerlingen van vijf basisscholen

Schoolmeubilair voor 500 leerlingen van vijf basisscholen

Het Bureau Gemeenschapsprojecten (BGP) van het ministerie van Financiën en Planning en het Assuria Community Fund (ACF) hebben zich gecommitteerd om 500 leerlingen van basisscholen te voorzien van schoolmeubilair dat gedoneerd is door sociale instellingen in Nederland. Het BGP en het ACF werken er tevens aan om nog voor het eind van het jaar een zending kantoormeubilair voor leerkrachten naar Suriname mogelijk te maken.

De kosten voor vracht, verscheping, inklaring en verstrekking aan de scholen dienen door Suriname voldaan te worden. Het Assuria Community Fund heeft positief gereageerd op het verzoek van het Bureau Gemeenschapsprojecten voor een bijdrage om dit project uit te voeren.

Volgens de manager van het Bureau Gemeenschapsprojecten, Jaswant Doekharan, heeft het BGP zich voorgenomen om in 2023 extra ondersteuning te verlenen aan onderwijs en onderwijsgerelateerde projecten. Hiermee wordt invulling gegeven aan SDG nummerr 4, namelijk het bevorderen van kwaliteitsonderwijs.

In het beleid van het Assuria Community Fund wordt – volgens de voorzitter van het ACF, Petty Mahabiersingh – eveneens nadrukkelijk aandacht gegeven aan de SDG-doelen in het algemeen en SDG nummer 4 in het bijzonder. Het meubilair zal in oktober geleverd worden aan vijf scholen in Paramaribo, Wanica en Saramacca.

Middels de samenwerking tussen de twee organisaties wordt invulling gegeven aan SDG nummer 17, partnerschappen creëren voor het bevorderen van de ontwikkeling van gemeenschappen.