Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schoolcampus Moengotapo “ABOP” geel

Schoolcampus Moengotapo “ABOP” geel

Er lijkt een geschil te zijn ontstaan tussen een aannemer en vicepresident Ronny Brunswijk over de kleurenkeuze voor de school in Moengtapo.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat de opdracht heeft gegeven, had toestemming gegeven voor neutrale kleuren.

Volgens onze informatie heeft de vicepresident de aannemer echter opdracht gegeven om de school geel te verven, wat toevallig ook de kleur is van zijn politieke organisatie ABOP.

Dit nieuwe kleurenschema lijkt niet overeen te komen met de specificaties van het project en zorgt voor een sterke politieke uitstraling. Bij IsDB-projecten (Islamitische Ontwikkelings Bank) wordt er streng op toegezien dat er geen politieke voorkeuren of uitstralingen worden gekoppeld aan de projecten die door hen worden gefinancierd.

Het is nu afwachten of het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur daadwerkelijk in staat zal zijn om de oorspronkelijk geplande neutrale kleuren te realiseren, gezien het feit dat deze kwestie weer lijkt uit te groeien tot een politiek probleem.