Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schietende politieman voorgeleid bij OM

Schietende politieman voorgeleid bij OM

De politieman R.B. die op verdenking van het beschieten van de woning van zijn chef in verzekering is gesteld, werd gisteren op het parket bij het Openbaar Ministerie voorgeleid. De advocaat geeft aan dat het OM het dossier opgestuurd heeft naar de rechter-commissaris voor de rechtmatigheidstoets. De rc heeft nog geen definitief besluit genomen, waardoor de verdachte nog in bewaring blijft.

In de vroege ochtend van vrijdag 11 mei 2012 werd een aantal schoten afgevuurd op de woning van het hoofd van de Centrale Meldkamer van het Korps Politie Suriname. De kogels hebben materiële schade veroorzaakt. Er zijn geen ongevallen te betreuren. De advocaat geeft aan dat nagegaan moet worden of er sprake is van onbewust handelen.

De advocaat geeft voorts aan dat zijn cliënt vooralsnog de reden van zijn handelen niet kan aangeven. Hij heeft zich op dat moment danig opgewonden. Hij geeft wel toe dat hij op de bewuste dag van het schietincident onder invloed van alcohol was. Van bronnen verneemt Dagblad Suriname dat R.B.  wraak wilde nemen op zijn diensthoofd. De verdachte politieman voelde zich gekrenkt door zijn chef die hem onheus zou hebben behandeld.

Saskia Bandhan

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant