Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schakers Yeung en Nasibdar ongeslagen kampioen op Aruba

Schakers Yeung en Nasibdar ongeslagen kampioen op Aruba

Jason Yeung en Javier Nasibdar zijn niet met legen handen teruggekeerd uit Aruba. Integendeel, de Surinaamse schakers zijn beiden kampioen geworden van hun klasse tijdens de Aruba Chess Challenge. Yeung werd kampioen in de Open Klasse.

De zeventienjarige nationaal jeugdkampioen hield op de ranglijst onder andere de Venezolaanse broers Jerry en Jeison Meza Ponce en de Arubaanse Fide Master (FM) Juan Pablo de Mey die een hogere rating hadden achter zich. Yeung won vijf van de zeven partijen en speelde twee keer remise. Hij eindigde daarmee op zes punten, een halve punt meer dan Jerry Meza Ponce.

De Nederlander Christiaan Smeets en Jeison Meza Ponce waren elk goed voor vijf punten, maar vanwege meer tiebreakpunten eindigde Smeets op de derde plaats. De Arubaanse Candidate Master (CM) Jose Pesqueira eindigde met 4,5 punten op de vijfde plaats.

Pratul Panchoe die ook aan de Open klasse meedeed eindigde met vier punten op de zevende plaats. Hij won vier partijen en verloor drie keer, onder andere tegen Yeung. In totaal deden 29 schakers mee aan deze categorie.

In de U18-klasse deelde Nasibdar de lakens uit. Net als Yeung verloor ook hij geen enkele partij. In totaal eindigden vijf schakers op vijf punten, inclusief Nasibdar. De Surinaamse schaker troefde zijn concurrenten op tiebreakpunten af.

Landgenoot Yash Jankie, die eveneens ongeslagen bleef werd semi-kampioen, terwijl de Antilianen Amir Ayubi en Kennard Martinez Gallardo op respectievelijk de derde en vierde plaats eindigden. De Arubaan Jeshua Mc Collum rondde de top vijf af.

Naast Javier Nasibdar en Yash Jankie deden nog drie Surinaamse schakers deel aan de U18-klasse. Shefali Creebsburg eindigde met 4,5 punten op de achtste plaats, terwijl Vashist Gajadin en Yuran Nasibdar met elk vier punten op respectievelijk de tiende en twaalfde plaats eindigden.