Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Schakers naar Aruba voor de Chess Challenge 2023

Schakers naar Aruba voor de Chess Challenge 2023

Van 5 tot 8 oktober zullen zeven getalenteerde schakers zich inzetten voor Chess Challenge 2023 op het zonnige Aruba. Dit toernooi, voor het laatst gehouden in 2019 vanwege de wereldwijde Covid-pandemie, markeert een belangrijk moment voor schaakliefhebbers.

De deelnemers zullen de strijd aangaan in drie verschillende klassen: U12, U18 en de Open klasse. In de U18 klasse zal Suriname vertegenwoordigd worden door Yash Jankie, de gebroeders Yuran en Javier Nasibdar, Vashisht Gajadien en de enige dame in de groep, Shefali Creebsburg. De Open klasse, die als de topklasse wordt beschouwd, zal worden gespeeld door jeugdkampioen Jason Yeung en Demi Kampioen Nationale Kampioenschappen Pratul Panchoe.

Opmerkelijk is dat deze gepassioneerde schakers op eigen kosten deelnemen aan dit toernooi. Als begeleiding hebben enkele betrokken ouders de reis naar Aruba gemaakt, waar ze de schakers aanmoedigen en ondersteunen.

De Aruba Chess Challenge belooft niet alleen intense schaakwedstrijden, maar ook een unieke kans voor de deelnemers om ervaring op te doen en zich te meten met gelijkgestemde tegenstanders uit verschillende regio’s.

Donderdag was een belangrijke dag voor de schakers. Ze begonnen met de allereerste ronde van hun wedstrijden. Maar het is nog niet voorbij! Op vrijdag, zaterdag en zondag gaan ze door met spelen, en elke dag zullen ze twee partijen hebben. Dat betekent dat ze nog veel meer schaakplezier te wachten staat!

SD