Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SAO zit in de lift

SAO zit in de lift

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft in de afgelopen maanden belangrijke vooruitgang geboekt. In april heeft de stichting een leidende rol op zich genomen in het verzorgen van gekwalificeerde lasopleidingen, met name gericht op de olie- en gassector. De stichting heeft haar lasinstructeurs laten bijscholen door het internationaal erkende Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL), dat zich richt op handvaardigheidsopleidingen (HVO).

Hierdoor is de SAO nu in staat om lasopleidingen aan te bieden volgens de internationale NIL/HVO-standaarden. Daarnaast heeft de SAO, in samenwerking met haar partner OBU/WIS, die internationaal erkende trainingen en opleidingen van het NIL coördineert en in Suriname verzorgt, een projectvoorstel ingediend bij de Stichting Staatsolie Foundation.

Fase 1 van dit project is al goedgekeurd, wat betekent dat 2 groepen van 8 cursisten kosteloos de vaktrainingen lassen module 1 kunnen volgen. Ze zullen worden voorzien van alle persoonlijke beschermingsmiddelen. De SAO zal ook worden versterkt met handgereedschap, nieuwe lasmachines en de benodigde gassen.

De bijdrage van de SAO omvat het upgraden van de lasafdeling en het verbeteren van de omgeving eromheen, en dit traject is al ingezet. Tegelijkertijd met de uitvoering van dit projectvoorstel zal er een veiligheidsplan worden opgesteld en direct worden geïmplementeerd.

In de maand mei heeft de afdeling Auto Body Repair een grondige renovatie en schilderbeurt ondergaan, wat de trainingservaring aangenamer maakt. In juni 2023 heeft de SAO een geüpgrade didactische keuken in gebruik genomen, die hoort bij de cursus verpleegassistenten module 1. Kook- en keukengerei zijn volledig vernieuwd.