Home » Surinaams nieuws » Santos blijft verliezen

Santos blijft verliezen

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Santos heeft nog geen enkele wedstrijd kunnen winnen in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). De Nickeriaanse ploeg incasseerde zaterdag een 1-3 verlies tegen Transvaal in de zesde speelronde. Bij de rust stond het 1-2.

Santos kwam als eerste tot scoren, maar kon de voorsprong niet behouden. Coach Glenn Dors gaf toe dat het zijn team nog niet lukt om in ritme te komen. “Mijn spelers beseffen wel dat ze van zover komen, want ik zie hun opoffering”, prees hij de groep. Hij juichte de inzet van zijn spelers tegen een grootmacht als Transvaal daarom ook toe. “De inzet was meer dan 100 procent. In deze wedstrijd heb ik heel veel progressie gezien.”

Santos kampt met enkele uitdagingen vertelde de coach. “Het probleem is dat we niet optimaal kunnen trainen in Nickerie.” De Nickeriaanse ploeg nam al in de dertiende minuut een 1-0 voorsprong. Alvaro Reingoud verschalkte Transvaal-doelman Rufaro Adipi met een lob. De voorsprong was van korte duur, want in de negentiende minuut tikte Lalanie Tooy de gelijkmaker binnen op aangeven van Richard Amiemba: 1-1.

Pressen Waterberg van Transvaal blijft geconcentreerd op de bal.

Scoringskansen

Transvaal, dat zonder een aantal vaste basisspelers aan de wedstrijd begon, kwam in de 31ste minuut op voorsprong. Tooy maakte zijn tweede van de dag door een voorgetrokken bal van Roché Pita binnen te koppen: 2-1.

Ook in de tweede helft creëerde Transvaal meer scoringskansen dan Santos. In de 61ste minuut nam de ingevallen Alwin Pinas de derde goal voor zijn rekening. Santos kwam in de laatste minuten van de wedstrijd nog gevaarlijk voor het doel van Transvaal, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten.

Coach Ashween Achaibersing van Transvaal zei dat hij had willen starten met zijn beste elftal, maar dat hij door bijzondere omstandigheden moest kiezen voor een andere formatie. “We hebben een drukke week voor de boeg. Ik ben blij met de inzet van de spelers vandaag. Er was na de achterstand een veel hogere balcirculatie en ze handelden sneller. Tegen Robinhood gaan we iets sneller moeten zijn, want we kennen de kwaliteiten van de kampioen.”

Andere uitslagen: Robinhood – Flora 3-2; Voorwaarts – Inter Wanica 1-0; Notch – Leo Victor 3-1.