Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Santokhi terug na werkbezoek New York

Santokhi terug na werkbezoek New York

PARAMARIBO — President Chandrikapersad Santokhi die de 78ste algemene vergadering van de Verenigde Naties van dinsdag tot en met vrijdag heeft bijgewoond, blikt tevreden terug op een vruchtbaar werkbezoek. Het staatshoofd is op vrijdag teruggekeerd in Suriname, na een zware agenda afgewerkt te hebben in Amerika.

Santokhi heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties toegesproken en met verschillende wereldleiders bilaterale gesprekken gevoerd over de uitvoering van Agenda 2030 en de zeventien duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. In zijn toespraak voor de algemene VN-vergadering heeft hij zich vooral gericht op klimaatverandering, voornamelijk het vinden van nieuwe financieringsmechanismen, en de behandeling van aspecten daarvan.

Dit bezoek had als doel de samenwerking van Suriname met andere landen verder te ontwikkelen. De president richtte zich vooral op acties die ondernomen moeten worden tegen klimaatverandering in ons land, maar ook op de steeds verslechterende politieke, humanitaire en veiligheidssituatie in Haïti, meldt de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht.