Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Santokhi met delegatie naar Dritabiki voor Liba Krutu

Santokhi met delegatie naar Dritabiki voor Liba Krutu

Op uitnodiging van de commissie “Liba Krutu”, ingesteld door de granman der Aukaners Bono Velanti, vertrok een delegatie van de VHP vanmorgen onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi naar Dritabiki teneinde als toehoorder deel te nemen aan de Krutu.

De tien man tellende delegatie waarin ook participeren de ondervoorzitter Asis Gajadien en de 2e secretaris Stan Dijksteel, zal morgen worden aangevuld met de twee VHP DNA-leden Dew Sharman en Joties Jaggernath, die zijn ingedeeld in de delegatie van DNA.

“De VHP is op de uitnodiging ingegaan om uit eerste hand te vernemen wat de binnenlandbewoners als hun belangrijkste uitdagingen zien om zichzelf te ontwikkelen en om in de discussies in de marge van de Krutu, na te gaan hoe broeders en zusters in het binnenland de problemen opgelost willen zien”, laat de partij optekenen.

Ook is het voor de partij een welkome gelegenheid om alle daar aanwezige granmans der Marrons en die der Inheemsen te ontmoeten en afspraken te maken over de relatie tussen de partij en de totale binnenlandse gemeenschap.

Het is de eerste keer dat er zo’n Krutu, van deze omvang gehouden wordt dus vond de VHP het noodzakelijk deel te zijn van dit historische moment.