Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Santokhi kent Murmu hoogste Surinaamse onderscheiding toe

Santokhi kent Murmu hoogste Surinaamse onderscheiding toe

PARAMARIBO — Omdat Droupadi Murmu de eerste tribale en de tweede vrouwelijke president van India is en als erkenning voor haar bijdrage aan inclusiviteit en het versterken van vrouwen, heeft president Chandrikapersad Santokhi Surinames hoogste onderscheiding – groot ordeketen in de ereorde van de gele ster – toegekend aan zijn Indiase ambtgenoot. Ze werd maandag gedecoreerd op het presidentieel paleis.

Santokhi, die sprak van “een buitengewoon moment”, plaatste de onderscheiding in het kader van Murmu’s positie als staatshoofd. Volgens hem wordt de rol van vrouwen in leiderschapsposities meestal bepaald door hun toewijding, wijsheid, visie en kracht bij het bereiken van hun doelen. “Goede leiders beschikken over zelfbewustzijn, versterken anderen, richten zich op het opbouwen van relaties, blijven authentiek en worden rolmodellen. Deze eigenschappen stellen leiders in staat om sterke verbindingen tot stand te brengen, die resulteren in uitzonderlijke prestaties.”

Santokhi gaf aan dat het bezoek van Murmu de nauwe historische band tussen Suriname en India symboliseert. Ook staat het in het teken van dankbaarheid en respect voor de voorouders en staan toewijding en kracht voor het onbekende centraal. Hij noemde het “meer dan een eer” op op de dag dat 150 jaar Hindostaanse immigratie wordt herdacht de prestigieuze onderscheiding aan Murmu toe te kennen op de plek waar de immigranten vanuit India voet op bodem zetten.