Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Santokhi blijft thuis: nationale vraagstukken genieten prioriteit

Santokhi blijft thuis: nationale vraagstukken genieten prioriteit

PARAMARIBO — Omdat de nationale vraagstukken zijn prioriteit genieten, heeft president Chandrikapersad Santokhi afgezien van deelname aan de regionale bijeenkomst van Caricom-staatshoofden op Trinidad en Tobago. Dat meldde het kabinet van de president woensdagavond laat in een persbericht. Op het eiland zou Santokhi ook participeren in het symposium ‘Violence as a Public Health Issue – The Crime Challenge’.

Het thuisblijven van het staatshoofd betekent niet dat Suriname niet zal zijn vertegenwoordigd op het congres, waar verschillende regeringsleiders aan zullen meedoen. Het kabinet laat weten dat er wel Surinaamse afgevaardigden zijn, onder wie de ministers Kenneth Amoksi (Justitie en Politie) en Krishnakoemarie Mathoera (Defensie). Het symposium, een initiatief van de Caricom, is volgens het persbericht “van groot belang voor de regio”.

Santokhi vindt de bijeenkomst op 17 en 18 april op Trinidad en Tobago noodzakelijk en kijkt uit naar concrete acties die op korte termijn kunnen worden ondernomen voor de regio en de lidstaten van de Caricom. Deze hebben namelijk te maken met verschillende vraagstukken op het gebied van misdaad en geweld die ontwikkeling en groei in de weg staan.

Tijdens het symposium zal vanuit een brede basis en met een wetenschappelijke benadering worden gekeken naar deze vraagstukken. Het kabinet geeft aan dat Santokhi “veel geloof” heeft in samenwerking binnen de Caricom, zeker wanneer het aankomt op complexe onderwerpen met grote maatschappelijke gevolgen.