Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Sadi pleit voor tijdelijk stopzetten gronduitgiften

Sadi pleit voor tijdelijk stopzetten gronduitgiften

NDP-parlementariër Ann Sadi dringt er bij president Chan Santokhi en minister Dinotha Vorstwijk van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) op aan om voorlopig alle uitgiften van grond stop te zetten. Er is te veel onduidelijkheid en daarom is het noodzakelijk om alles grondig te onderzoeken.

Het is voor de politica onacceptabel dat een arme man een stuk grond aanvraagt, alle afdelingen van GBB afgaat zonder resultaat, en vervolgens een paar dagen later via social media moet vernemen dat de betreffende grond aan iemand anders is toegewezen. Volgens Sadi zijn de schandalen enorm.

Ze heeft in DNA een geval aangekaart, waarbij een prominente figuur binnen zes maanden 73 hectaren heeft gekregen en na twee maanden de grond heeft bezwaard met 100.000 euro. Ook pleit ze ervoor dat het Openbaar Ministerie deze zaken onderzoekt. Ongeacht welke politieke persoon het ook mag zijn, deze handelingen gaan in tegen alle principes.

De volksvertegenwoordiger noemt Zorgvliet Zuid als een gebied waar veel misgaat met grondtoewijzingen. Omdat recentelijk ook de naam van VHP-topper Mahinder Jogi is genoemd in een onsmakelijke zaak, dringt Sadi erop aan dat de regering de toewijzingen voorlopig stopzet totdat er duidelijkheid is in alle dubieuze gevallen.

In het geval van de aangehouden jonge grondinspecteur zei het assembleelid via TBN Prime Alert dat degenen die hem in problemen hebben gebracht dubbel gestraft moeten worden.