Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ruzie is scenario

Ruzie is scenario

PARAMARIBO – Ruben MacNack, oud-voorzitter van de bond bij de penitentiaire ambtenaren (PA’s) zegt in gesprek met “Dagblad Suriname” dat hij het geschil tussen de minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, en de voorzitter van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), Gustaaf Gallant, ziet als een scenario.

De minister wil volgens Mac Nack zijn medewerking niet verlenen om de dienst te herstructureren en daarom het verwijt aan Gallant dat hij maandelijks 400 liter brandstof heeft getankt voor het dienstvoertuig dat onder zijn beheer was als voorzitter van de bond.

De oud-voorzitter geeft aan dat indien de herstructurering plaatsvindt er geen ruimte meer is om burgerpersoneel bij Justitie en Politie de functie van hoofd Delinquentenzorg toe te bedelen. Het hoofd zal dan uit het PA-korps moeten komen.

Voor zijn ministerschap was Belfort hoofd Delinquentenzorg en lag op verschillende momenten overhoop met de bond. Volgens de PA’s en hun bond heeft de minister die onenigheden meegenomen nu hij minister is geworden en daarom dit gedrag in de richting van de PA’s etaleert.


Posted

in

by

Tags: