Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Russische invasie: Situatierapport dag 467DOOR PHIL BAINBRIDGE

Russische invasie: Situatierapport dag 467DOOR PHIL BAINBRIDGE

5 juni 2023 – Rusland zegt dat het een grote aanval in de regio Zuid-Donetsk heeft afgeslagen door zes gemechaniseerde en twee tankbataljons met het verlies van 250 Oekraïense troepen en 16 tanks.

De Oekraïense autoriteiten hebben niet op de beweringen gereageerd en zeiden eerder dat het langverwachte tegenoffensief niet zou worden aangekondigd, en zeiden alleen dat er 29 schermutselingen waren geweest in de regio’s Donetsk en Loehansk. Russische militaire bloggers hebben gezegd dat er zowel in Bakhmut als in Soledar en Vuhledar hevige gevechten plaatsvinden.

In Rusland vechten pro-Oekraïense anti-Poetin-partizanen in de Belgorod-regio en zeggen dat verschillende Russische soldaten die vorige week bij de grensoverschrijdende inval zijn gevangengenomen, aan Kiev zullen worden overgedragen nadat de gouverneur van Belgorod hen niet heeft ontmoet om over de gevangenen te onderhandelen. ‘ vrijheid.

Een audit van de Oekraïense regering heeft uitgewezen dat de helft van de in de hoofdstad geïnspecteerde schuilkelders gesloten of onbruikbaar is.