Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Ruim 50 boetes voor racen en rijden op rijwielpad

Ruim 50 boetes voor racen en rijden op rijwielpad

Een gemengd politieteam van Regio Midden heeft in samenwerking met de afdeling Busdienst van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in de periode 26 mei tot en met 29 mei 2023 roadblocks en snelheidscontroles uitgevoerd. Tijdens deze controlewerkzaamheden is er ook verkeer regelend opgetreden op de Indira Gandhi-, de Commissaris Weythingweg (rotonde Akkersstrook) en de kruising van de Magentakanaal- en de Nieuwweergevondenweg.

Het verkeer regelend optreden hield verband met het feit dat de Tout Luit Fautkanaalweg vanwege rehabilitatiewerkzaamheden deels afgesloten is, waardoor er een grote verkeersintensiteit op de Indira Gandhiweg is. Op de Kennedy- en de Martin Luther Kingweg zijn er op gezette tijden ook bus- en snelheidscontroles uitgevoerd.

Daarbij zijn er 82 overtreders snelrecht pv’s aangezegd, 9 busvergunningen zijn ingetrokken en van 12 autobestuurders zijn de rijbewijzen ter zake overschrijding van de maximumsnelheid ingevorderd. In totaal zijn 31 autobestuurders beboet voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

Voor het rijden op het rijwielpad werden 27 autobestuurders op de bon geslingerd. De overige aantallen boetes die verder zijn opgelegd, zijn als volgt: rijden zonder een rijbewijs (10); rijden zonder dat het voertuig is gekeurd (26); rijden zonder dat het voertuig is verzekerd (7); rijden met een defecte koplamp (3); rijden zonder autogordel (5); rijden op zodanige wijze (6); stoppen op zodanige wijze (3); rijden zonder nummerplaat (3); rijden met getinte raam (2) en niet stoppen bij aangewezen bushalte (2).