Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Rudy Giuliani: VS zal regering Iran afzetten, eerst economie kapotmaken met sancties

Rudy Giuliani: VS zal regering Iran afzetten, eerst economie kapotmaken met sancties

Amerika zal de Iraanse regering omver werpen zodra de sociaaleconomische omstandigheden door Amerikaanse sancties rijp zijn gemaakt voor een revolutie. Dat beloofde advocaat Rudy Giuliani op de dag dat terroristen een dodelijke aanval uitvoerden in de Iraanse stad Ahvaz.

“Ik weet niet wanneer we hen zullen omverwerpen. Het kan over een paar dagen, maanden, een paar jaar zijn, maar het zal gebeuren.

Ze zullen worden omvergeworpen, de mensen van Iran hebben duidelijk genoeg gehad,” zei Giuliani op de Iran Uprising Summit die werd gehouden door de Organisatie van Iraans-Amerikaanse Gemeenschappen in New York.

“De sancties werken. De valuta stort ineen … Dit zijn de omstandigheden die leiden tot een succesvolle revolutie en, zo God wil, een niet-gewelddadige revolutie,” zei hij.

Giuliani’s opmerkingen kwamen onmiddellijk nadat de Iraanse opperste leider “de VS en zijn regionale marionetten” beschuldigde van het aanzetten tot de aanslag op zaterdag tijdens een militaire parade in de stad Ahvaz waarbij minstens 25 mensen omkwamen.