Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Rovers rollen bejaarde in vloerkleed; nemen geld en sieraden mee

Rovers rollen bejaarde in vloerkleed; nemen geld en sieraden mee

Twee bekende verdachten, Sahebdien ‘Bangkok’ en Ramautar ‘Chota Bai’, verschenen voor de rechter vanwege een inbraak waarbij ze sieraden, geld en belkaarten hebben gestolen. In de nacht van 12 februari was de bejaarde vrouw alleen thuis. Zij werd rond een uur gewekt door een krakend geluid en besloot uit haar slaapkamer te komen om te zien wat er aan de hand was. Tot haar schrik kwam ze oog in oog te staan met twee gemaskerde mannen.

Ze constateerde dat de mannen de zijdeur van haar woning en winkel hadden losgemaakt van de scharnieren en deze aan de zijkant hadden geplaatst. De vrouw werd door de mannen in een vloermat gewikkeld, waarbij een deel van haar gezicht bedekt werd.

Vervolgens drongen ze de slaapkamer van haar zoon binnen en namen sieraden, geld en belkaarten mee. Nadat ze de woning verlieten, slaagde de vrouw er uiteindelijk met enige moeite in om zichzelf te bevrijden. Helaas kon ze niemand bellen, omdat ze niet over een telefoon beschikte. Toen haar zoon ’s morgens arriveerde, deed hij aangifte.

Uit onderzoek is gebleken dat de verdachten toegang tot de woning kregen door via de vliering aan de achterzijde van het huis naar binnen te klimmen. Na grondig speurwerk werden de verdachten door de politie aangehouden, maar zij ontkennen elke betrokkenheid bij de inbraak. De rechter heeft de zaak uitgesteld tot 22 juni, wanneer enkele getuigen zullen worden gehoord.