Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Rotterdamse R&B-groep Re-play naar Suripop

Rotterdamse R&B-groep Re-play naar Suripop

Rotterdamse R&B-groep Re-play naar Suripop

Op 3 augustus 2012 neemt de Rotterdamse R&B-groep Re-play deel aan de 17e editie van Suripop in Paramaribo (Suriname). De groep bestaande uit Alwin Burke, Henk Waarde en Sam de Wit vertolkt dan het nummer “Tang fu mi” geschreven door Eurydice van Coblijn en gearrangeerd door Glenn Gaddum en Wolf Martini. “Tang fu mi” is één van de twaalf geselecteerde liedjes van het componistenfestival dat dit jaar 30 jaar bestaat.

Re-play is vooral bekend van de hits Ala day (Ik leef alleen voor jou), Kijk om je heen, Niemand, Never nooit meer en hun samenwerking met Gordon. In 2001 en 2002 wonnen zij zelfs een TMF Award voor beste Nederlandse R&B-groep. Ook hadden zij in 2005 een nummer één notering in Suriname met het nummer “Ik zal er voor je zijn”. Fans van de iconen zijn de afgelopen jaren getrakteerd met Nederlandstalige R&B met zo nu en dan een Surinaams sausje erover heen. Ook is er in 2006 een Engelstalig album “Dancing the night away” verschenen met songs uit de soulgeschiedenis. Met de deelname aan Suripop wordt een nieuwe weg ingeslagen en horen fans voor het eerst een Re-Play song volledig in het Surinaams. Re-play laat hiermee wederom zien dat zij met hun zang- en koorwerk van alle markten thuis zijn. Onlangs zijn de opnames hiervan afgerond.

SuriPop (Suriname Populair Song Festival) is een tweejaarlijks componistenfestival dat sinds 1982 in Suriname wordt georganiseerd door de ‘Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname’. Het is het grootste muziekevenement in Suriname dat ditmaal onder muzikale leiding van Etienne Stadwijk valt. Stadwijk is verantwoordelijk als uitvoerend producent voor de 12 nieuwe Suripopsongs en het live orkest op 3 augustus a.s. Het festival wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden, maar viert haar 30 jarig jubileum.