Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ROS-minister Emanuel ontvangt vandaag bestuur en directie OWMCP voor gesprek

ROS-minister Emanuel ontvangt vandaag bestuur en directie OWMCP voor gesprek

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft vandaag, maandag 7 augustus, een gesprek met het bestuur en de directie van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP) in Nickerie. Aanleiding van dit gesprek is de ontstane situatie bij het OWMCP waarbij de vakbond sinds afgelopen week dinsdag actie voert om de huidige waarnemend directeur, SanjayTroloki, te doen vervangen door een definitief nog te benoemen directeur.  

Het personeel werkt sinds vorige week tot 12.00 uur. Het afgelopen weekend  heeft de ROS-minister het vakbondsbestuur onder leiding van Dayanand Dwarka  voor een bespreking ontvangen.  

Het personeel van OWMCP in Nickerie heeft het vertrouwen opgezegd in waarnemend directeur Sanjay Troloki. Partijen kunnen niet door één deur. De vakbond vindt de waarnemend directeur niet competent is voor de functie en verwijt hem bovendien van ontoelaatbare handelingen. 

Sanjay Triloki zegt desgevraagd dat de aantijgingen van de bond gezocht en ongegrond zijn. Hij zegt ervan bewust te zijn, dat hij de directeursfunctie bij OWMCP slechts waarneemt en dat eens de tijd daar zal zijn om over te dragen. Hem ontheffen uit de waarneming van de functie van directeur zou niet om de redenen moeten zijn zoals door de vakbond genoemd. 

Geschikte kandidaat

Sedert zijn aanstelling als waarnemend directeur OWMCP  in maart vorig heeft het bestuur volgens Triloki nimmer iets aan te merken gehad omtrent zijn functioneren. Over de bespreking met de vakbond het afgelopen weekend meldt de Communicatie Dienst Suriname(CDS het volgende: Na het gesprek is er een overeenstemming bereikt met de bond. Voor structurele oplossing in deze kijkt de regering in de tussentijd uit naar een geschikte kandidaat voor de functie. Daarbij is het van belang dat de kandidaat voor de directeursfunctie over de juiste competenties moet beschikken om de organisatie professioneel te kunnen leiden.

De minister gaf aan dat ze ook het bestuur van OWMCP spoedig zal uitnodigen voor een formeel gesprek. De ROS-bewindsvrouw wees tijdens het gesprek met de bond erop, dat ondertussen de verkiezingen bij de inliggende waterschappen reeds hebben plaatsgevonden. Binnenkort zullen ze hun afvaardigingen aangeven die plaats moeten nemen in het OWMCP-bestuur.

SS